Uuden tilin lisääminen

Nämä ohjeet on tarkoitettu Nexetic Shield Backup -varmistusohjelmaa käyttävien yritysten tuelle / ylläpidolle tai ohjelman jälleenmyyjille, jotka hallinnoivat varmistuspalvelun käyttäjiä.

     1)   Lisätäksesi uuden asiakkaan varmistusohjelman käyttäjäksi valitse Tilit-sivun ylälaidasta Lisää asiakas.

 

PERUSTIETOJEN LISÄÄMINEN

     2)   Täytä tarvittavat kentät Tiedot –sivulla.

Ohjeita kentän täyttämiseksi löydät napsauttamalla kentän jälkeen olevaa i-painiketta.

     3)   Kun olet täyttänyt kaikki tiedot, valitse Tallenna.

 

LISENSSITIETOJEN LISÄÄMINEN

     4) Lisätäksesi käyttäjien lisenssitiedot, siirry Lisenssi -sivulle.

     5)   Nexetic Endpoint Backup -kohdassa määritellään työasemakäyttäjien lisenssiasetuksia.

  • Endpoints tarkoittaa sitä, kuinka monta yksittäistä käyttäjää yrityksellä on.
  • Levytilaa -kohdassa voit valita, kuinka paljon levytilaa keskimäärin varataan yhtä käyttäjää kohti. Vaihtoehdot ovat 25 GB, 50 GB ja rajoittamaton. 
  • Käyttäjälimiitti -kohdassa voit vielä määritellä levytilan määrän, jota yksittäinen käyttäjä ei voi ylittää. Oletuksena oleva 0 tarkoittaa, että tätä rajoitusta ei haluta asettaa. Jos rajoitusta ei aseteta, yksittäinen käyttäjä voi käyttää levytilaa enemmän kuin hänelle on laskennallisesti varattu, kunhan kaikkien käyttäjien yhteensä käyttämä levytila ei ylitä asetettua kokonaislevytilaa.
  • Kokonaistila Endpoints -kohtaan lasketaan automaattisesti haluamasi kokonaistilan määrä (=Endpoints lkm x Levytila käyttäjää kohti).

 

 

     6)   Nexetic Server Backup -kohdassa määritellään palvelinten lisenssiasetuksia.

  • Server -kohdassa voit valita, kuinka monta palvelinta yrityksessä halutaan varmistaa.
  • Levytilaa  -kohdassa voit valita, kuinka paljon levytilaa keskimäärin varataan kutakin palvelinta kohti. Vaihtoehdot ovat 100 GB, 250 GB, 500 GB,  ja 1 TB.
  • Käyttäjälimiitti -kohdassa voit vielä määritellä maksimilevytilan, mitä yhdeltä palvelimelta tehtyjen varmistusten määrä ei saa ylittää. Oletuksena oleva 0 tarkoittaa, että tätä rajoitusta ei haluta asettaa. Jos rajoitusta ei aseteta, yksittäinen palvelin voi käyttää levytilaa enemmän kuin sille on laskennallisesti varattu, kunhan kaikkien palvelinte yhteensä käyttämä levytila ei ylitä asetettua kokonaislevytilaa.
  • Kokonaistila Servers -kohtaan lasketaan automaattisesti haluamasi kokonaistilan määrä (=Palvelinten lkm x Levytila palvelinta kohti)

 

     7)   Seuraaviin tietoihin sinun ei tarvitse tehdä muutoksia.

  • Luotu tarkoittaa päivämäärää, jolloin asiakas on lisätty järjestelmään
  • Voimassa -kohdassa on päivämäärä, johon saakka nykyinen lisenssisi on voimassa. Oletuksena on, että lisenssi on voimassa vuoden verran ostopäivästä. Nexetic jatkaa lisenssin voimassaoloa aina automaattisesti vuodella.

 

     8)   Kun olet täyttänyt kaikki tiedot, valitse Tallenna.

 

ASETUSTEN TEKEMINEN

TYÖASEMIEN VARMISTUS

     9)   Siirry Asetukset -osioon päästäksesi määrittämään asetukset työasemakäyttäjille Endpoint Backup -sivulla.

     10)   Ajastus -valikon alla on kolme vaihtoehtoa, joista voit valita haluamasi:

  • Pois - tietojen varmistuksia ei tehdä (ei suositeltu)
  • Jatkuva - varmistukset tapahtuvat automaattisesti noin minuutin välein
  • Päivittäin - varmistus tehdään kerran vuorokaudessa valitsemaasi kellonaikaan

Suosittelemme jatkuvien varmistusten tekemistä.

 

     11)   Oletuksena kaikki tietokoneellasi olevat tiedostot varmistetaan. Rajaukset -kohdassa pääset Muuta -painiketta napsauttamalla ilmoittamaan kohteet, joita et halua varmistettavan (esim. ohjelmatiedostot, järjestelmäkansiot jne). Jälleenmyyjäsi on mahdollisesti jo tehnyt joitakin oletusrajauksia.

     12)   Kaista -kohdassa voit valita, miten paljon kaistaa palvelun voi enimmillään käyttää yksittäisen käyttäjän tiedon varmistamiseen. Kun varmistuspalvelun otetaan käyttöön ja kaikki tiedot varmistetaan ensimmäistä kertaa, suuria määriä tietoa siirtyy käyttäjän tietokoneen ja Nexeticin palvelimen välillä. Jos käytössä on hitaampi kaista, voi lähetysnopeutta aluksi pienentää siksi aikaa, kun tiedoista tehdään ensimmäinen varmistus. Tämän jälkeen kannattaa siirtyä takaisin oletusasetukselle, rajoittamattomaan lähetysnopeuteen. Jatkuvien varmistusten tekeminen on Nexeticin käyttämän teknologian ansiosta hyvin nopeaa.

      13)   Käyttöoikeus -kohdassa voit määrittää, minkä verran loppukäyttäjillä on oikeuksia tehdä muutoksia oman asiakasohjelmansa asetuksiin.

  • Täydet oikeudet: Kaikkien perus- ja lisäasetusten muuttaminen asiakasohjelmassa on käyttäjille sallittua.
  • Ei oikeuksia: Käyttäjä ei voi tehdä mitään muutoksia asiakasohjelmansa asetuksiin, lukuun ottamatta kielivalintaa. Hänellä on kuitenkin katseluoikeus kaikkiin asetustietoihin.

     14)   Säilytä poistettuja -kohdassa voit valita sen, kuinka pitkään käyttäjän tietokoneelta poistettuja tiedostoja säilytetään varmuuskopioiden joukossa. Oletuksena on 30 päivää, mutta voit halutessasi muuttaa sitä.

      15) Kun olet tehnyt kaikki määritykset, valitse Tallenna.

 

LISÄASETUKSET

     16)   Tarvittaessa voimme lähettää varmistusohjelman käyttöön liittyviä hälytyksiä. Valitsemalla Lisäasetukset voit lisätä yrityksesi ylläpitäjän sähköpostiosoitteen järjestelmään.

     17)   Jos haluat, että hälytykset lähetetään loppukäyttäjille, Älä lähetä loppukäyttäjälle -kohdassa kannattaa säilyttää asetuksena OFF. Jos valitset tässä kohtaa ON, tarkista myös, että sähköpostihälytykset ovat toimittajan asetuksissa päällä (Toimittajan tiedot -> Hälytykset - Lähetä sähköpostihälytykset: ON sekä Lähetä sähköpostihälytykset Endpoint-käyttäjille - loppukäyttäjille: ON).

     18)   Asetukset -kohdassa kysytty Käyttäjätunnuksen etuliite liittyy MSI-pakettiasennuksiin, joiden avulla voit asentaa varmistusohjelman keskitetysti suoraan loppukäyttäjien työasemille. Tämä kenttä ei ole pakollinen, joten voit jättää sen tyhjäksi. Jos haluat tietää lisää MSI-pakettiasennuksista, ota yhteyttä jälleenmyyjääsi.

 

 

Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

Kommentit