Tiedostojen palauttaminen

Jos tiedostosi ovat kadonneet tietokoneeltasi tai haluat aikaisemmin poistamiasi tiedostoja takaisin käyttöön, saat ne palautettua helposti ja nopeasti näitä ohjeita seuraamalla.

1. Aloita avaamalla Nexetic Shield Backup -ohjauspaneeli napsauttamalla sen kuvaketta työpöydällä tai tehtäväpalkissa.

2.  Pääset palautusasetuksiin napsauttamalla Palautus –valintaa.

Voit nyt valita, millaisen palautuksen haluat tehdä. Voit joko palauttaa kaikki tietokoneellasi olevat tiedot, tai vain valitsemasi tiedot.

3. Jos haluat palauttaa kaikki kansiot ja tiedostot, valitse Palauta kaikki tiedot. Siirry tämän jälkeen tämän ohjeen kohtaan 7.

4. Jos haluat palauttaa ainoastaan tietyt kansiot tai tiedostot, valitse Palauta valitut kansiot ja tiedostot.

5.  Napsauta vielä Valitut –painiketta, jotta pääset tekemään valintasi.

6.  Näytölle avautuu uusi ikkuna, josta voit valita palautettavaksi haluamasi kansiot tai tiedostot.

• Voit valita kansiot Dokumentit tai Työpöytä suoraan sivun oikeasta laidasta laittamalla rastin näiden vieressä oleviin ruutuihin.
  • Voit myös valita palautettavat tiedostot tai kansiot tiedostopuusta polkuja laajentamalla. Valitse haluamasi kohteet laittamalla ruksi niiden vieressä olevaan ruutuun. Kun olet valmis, paina Valitse

Aikaisemmin poistamiesi tiedostojen nimet näkyvät valinta-alueella harmaina. Oletuksena on, että poistamasi tiedostot näkyvät valinta-alueella kolmen kuukauden ajan sen jälkeen, kun tiedosto on poistettu.

7.  Jos haluat tiedostoistasi ainoastaan uusimmat versiot, valitse Palauta viimeisimmät tiedot ja siirry kohtaan 9.

8. Jos sen sijaan haluat palauttaa tiettynä päivänä tekemäsi/tallentamasi tiedostot, valitse Palauta päiväykseltä.

• Jos sinulla on valittuna vain yksi tiedosto, jonka haluat palauttaa, päivät jolloin olet tallentanut tiedoston näkyvät viereisessä kalenterissa vihreällä pallolla merkattuina. Kun napsautat tätä päivämäärää, saat näkyviin listan kaikista kyseisenä päivänä tallentamistasi tiedostoversioista kellonajan mukaan jaoteltuna. Valitse näistä haluamasi.

• Jos sinulla sen sijaan on valittuna useita tiedostoja jotka haluat palauttaa, tai haluat palauttaa kaikki tiedostot, valitse itse kalenterista napsauttamalla haluamaasi päivämäärää. Jos tiedostoa ei ole tallennettu valitsemanasi päivänä, ohjelmisto palauttaa sinulle automaattisesti tätä päivää edeltävän version.

9.  Valitse seuraavaksi, mihin haluat palauttaa tiedostot.

• Voit valita Palauta alkuperäiseen sijaintiin, jolloin tiedostot tallentuvat samaan hakemistoon, jossa ne aikaisemminkin olivat.
  • Vaihtoehtoisesti voit valita Palauta kansioon "Valitut" hakemisto, jolloin pääset Valitut -painiketta napsauttamalla valitsemaan tietokoneeltasi hakemiston, jonne haluat tiedostoiden palautuvan.

10.  Tietokoneeltasi saattaa vielä löytyä joitakin niistä vanhoista tiedostoista tai kansioista, joista haluat nyt palauttaa varmuuskopiot.

• Jos haluat korvata vanhat kohteet uusilla, laita rasti ruutuun kohdassa Korvaa paikalliset tiedostot ja kansiot.
  • Jos sen sijaan haluat, että palautettavat tiedostot lisätään tietokoneellesi uudelleen nimettyinä (nimen perään lisätään palautuspäivämäärä ja -kellonaika, esim. 2015-3-3 16-25-1), älä laita ruutuun rastia.

11.  Paina lopuksi Palauta -valintaa käynnistääksesi tiedostojen palauttamisen. Siinä voi kestää jonkin aikaa, riippuen palautettavien tiedostojen koosta ja lukumäärästä. Palautuksen etenemistä voit seurata Varmistus-ikkunan alareunasta.

Kun tiedostot on palautettu, näet ikkunan alareunassa tekstin Tiedostojen palautus on valmis.

12.  Löydät palautetut tiedot hakemistosta, johon valitsit ne palautettavaksi.